12.2018

ЗДІЙСНЕНО ЗАХОДИ З ВІДОКРЕМЛЕННЯ!

На виконання вимог чинного законодавства, зокрема Закону України «Про ринок електричної енергії» (далі – Закон), який набрав чинності 11 червня 2017 року, в Україні триває процес реформування електроенергетичної галузі.

Одним з основних етапів реформи є відокремлення функції з розподілу електричної енергії від функцій виробництва, передачі та постачання електричної енергії, тобто створення відповідних окремих юридичних осіб.

Враховуючи вищезазначені норми, Приватним акціонерним товариством «Київобленерго» було створено ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕНЕРГОПОСТАЧАЛЬНА КОМПАНІЯ» (далі – ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК»).

14 червня 2018 року ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» отримало ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу(постанова НКРЕКП №429 від 14.06.2018), яка видана державним Регулятором - Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП).

Положеннями Закону передбачено, що постачальник, створений у результаті здійснення заходів з відокремлення від оператора системи розподілу, тобто ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК»упродовж двох років з дня отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії буде виконувати функції постачальника універсальних послуг на закріпленій територіїяка визначається як область, на якій до відокремлення провадив свою діяльність з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та постачання електричної енергії за регульованим тарифом ПрАТ «Київобленерго» - територія Київської області.

Тарифи на постачання електроенергії побутовим та малим непобутовим споживачам Київської області для ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» (в ролі постачальника універсальних послуг) будуть затверджені НКРЕКП після розробки Регулятором відповідних нормативних документів.

ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» є постачальником електричної енергії і в подальшому має на меті здійснювати безперебійне постачання електроенергії усім споживачам, в т.ч. і побутовим та малим непобутовим, яким на сьогоднішній день здійснює постачання ПрАТ «Київобленерго».

Споживачі (крім побутових та малих непобутових споживачів), яким на день набрання чинності Законом здійснював постачання електричної енергії постачальник за регульованим тарифом 
(ПрАТ «Київобленерго»), мають обрати собі електропостачальника та укласти з ним договір про постачання електричної енергії споживачу не пізніше ніж через 18 місяців з дня набрання чинності Законом (тобто до 11.12.2018 р.). При цьому, зміна електропостачальника споживачем здійснюється на безоплатній основі у порядку, визначеному Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 (далі – Правила роздрібного ринку електричної енергії).

У разі необрання споживачем (крім побутового та малого непобутового споживача) нового електропостачальника протягом 18 місяців з дня набрання чинності Законом (до 11.12.2018 р.) постачання електричної енергії такому споживачу впродовж не більше 90 днів буде здійснюватися Постачальником «останньої надії» відповідно до статті 64 Закону, який буде визначений за рішенням Кабінету Міністрів України за результатами конкурсу. Тарифи на послуги постачальника «останньої надії» будуть значно вище тарифу постачальника електричної енергії.

Головне завдання діяльності ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» - бути надійним та найбільш досвідченим електропостачальником Київської області. Це досягається завдяки наявності кваліфікованого виробничо-технічного персоналу, знання специфіки електроенергетичної галузі в цілому, поінформованість про усі законодавчі зміни, що дозволяє забезпечити надання клієнтам-споживачам якісних послуг з електропостачання.

Головний принцип роботи ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» - професіоналізм, відкритість, лояльність та орієнтація на клієнта.

Наша мета - створення умов для комфорту населення та бізнесу Київської області. Ми прагнемо якісно і своєчасно виконувати свої зобов’язання перед споживачами, гарантуємо чіткість та чесність у розрахунках.

Для юридичних споживачів (крім малих непобутових споживачів, які матимуть право на отримання універсальної послуги) ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» буде запропоновано на вибір ряд комерційних пропозицій, в т.ч. можуть бути розроблені ексклюзивні умови постачання електричної енергії.

На даний час ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» проводиться робота з врегулювання взаємовідносин з Оптовим ринком електричної енергії України, після чого Компанія буде виконувати функції постачальника електричної енергії споживачам на території України.

Інформація щодо адрес центрів обслуговування клієнтів ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» буде розміщена на сайті додатково. Для зручності наших клієнтів центри обслуговування ТОВ «КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ЕК» діятимуть у м. Києві та кожному районі Київської області.

 


Шановні клієнти-побутові споживачі!

Звертаємо Вашу увагу на те, що процес реформування електроенергетичної галузі України жодним чином не вплине на діючі тарифи на електроенергію, що відпускається населенню. Наголошуємо, що тарифи, затверджені постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 26.02.2015 № 220 (зареєстровані в Міністерстві юстиції 02.03.2015 за № 235/26680), є діючими та змінюватися не будуть. Процес зміни постачальника електричної енергії буде здійснюватися у максимально комфортний для Вас спосіб та на умовах гарантованого безперебійного електропостачання.

Роз’яснення законодавства